Spanning stijgt voor Televizierring-gala

Wie gaat er dit jaar vandoor met de felbegeerde Gouden Televizier-Ring? Is het Divorce (RTL4), Flikken Maastricht (TROS) of toch eindelijk na zeven nominaties Wie Is De Mol (AVRO)? Vrijdagavond wordt het duidelijk tijdens het jaarlijkse Gouden Televizier-Ring Gala in het Amsterdamse theater Carré.

Voormalig Journaalpresentator Sacha de Boer reikt de televisieprijs uit. Vorig jaar ging The Voice of Holland (RTL4) met de ring aan de haal. Tijdens het gala worden ook de beste tv-vrouw en tv-man van het jaar bekendgemaakt. Wendy van Dijk, Chantal Janzen en Linda de Mol (allen RTL4) maken kans op de Zilveren Televizier-Ster. Bij de mannen zijn dit Jeroen van Koningsbrugge (RTL4), Johnny de Mol (SBS6) en Art Rooijakkers (AVRO).

Voor de Gouden Stuiver, het beste jeugdprogramma, zijn dit keer Checkpoint (EO), Het Sinterklaasjournaal (NTR) en Junior Masterchef (Net5) in de race. Daarnaast strijden Kees Tol, Ferry Doedens en Pieter Derks om een Televizier Talent Award voor beste nieuwe tv-gezicht.

Victor Reinier heeft al nagedacht over een toespraak als zijn serie Flikken Maastricht een Televizier-Ring zou winnen. “Stiekem heb ik daarover in mijn bedje al wel liggen nadenken”, zegt hij in en landelijk ochtendblad. De acteur vindt dat niet voorbarig. “De kans is 33,3 procent dat we ‘m winnen. Wanneer iemand je dat zou zeggen bij het kopen van een staatslot ga je ‘m toch ook kopen?”

“Hoewel ik Wie Is De Mol? en Divorce goede programma’s vind, vind ik de nominatie voor Flikken Maastricht zéér rechtvaardig", legt hij uit. "We maken de serie al zeven jaar en hebben het grootste marktaandeel door een vaste kijkersgroep van rond de twee miljoen alleen al in Nederland!"

Reinier respecteert zijn concurrentie, maar vindt de argumenten om op hun te stemmen niet altijd even sterk. "Art Rooijakkers hoorde ik zeggen dat Wie Is De Mol? het verdient omdat ze al voor de vijfde of zevende keer zijn genomineerd. Dat klinkt toch wel een beetje als een bedelbrief. En Divorce… een heel goede serie, maar wij draaien inmiddels al zeven jaar en zij hebben pas net het eerste seizoen achter de rug."

Het 48e gala, georganiseerd door tv-gids Televizier, is vanaf 20.30 uur rechtstreeks te zien op Nederland 1.