×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Soundgaden-zanger Chris Cornell onverwacht overleden

18.05.2017 -

De 52-jarige Chris Cornell, zanger van Audioslave en Soundgarden, is woensdagnacht lokale tijd in Detroit overleden. Dat meldt persbureau AP.


Een vertegenwoordiger heeft zijn overlijden bevestigd. Chris is onverwacht overleden, zo meldt de vertegenwoordig. Zijn familie zou in shock verkeren. Er wordt nu gewacht op de uitslag van het medisch onderzoek. 

Chris was de zanger van de band Soundgarden, een van de grootste bands uit de grungescene. Ze scoorden wereldwijd een hit met het lied Black Hole Sun. Later sloot hij zich aan bij de Rage Against The Machine-bandleden en vormde met hen de band Audioslave. Hij had daarvoor ook al een solocarrière opgebouwd. 

De zanger was tot 2004 getrouwd met Susan Silver, de manager van Soundgarden. Met haar kreeg hij een dochter. Daarna trouwde hij met publiciste Vicky Karayiannis. Samen kregen ze twee kinderen. 

Acht uur geleden zette de zanger nog een tweet met foto online over het concert dat hij zou gaan geven in Detroit.