Sophie Hilbrand weigert zich uit te hongeren voor film

Hoewel Sophie Hilbrand voor de film Zomerhitte volledig uit de kleren moest, is er van tevoren geen dieet aan te pas gekomen om haar lichaam in vorm te krijgen. Wel was de blondine veelvuldig in de sportschool te vinden om haar figuur bioscoopscherm klaar te krijgen.

“Ik sportte drie keer per week en dat was gelijk een alibi om meer te eten”, vertelt de BNN babe woensdag in het AD. Haar uitstapjes naar de sportschool waren een idee van regisseuse Monique van de Ven. “Ik ben een paar maanden naar de sportschool geweest nadat Monique hintend zei ‘Kathleen is wel een sportief meisje hoor'”, aldus losbol Sophie. Als het aan de 32-jarige presentatrice en actrice zelf had gelegen had ze haar bezoekjes aan de sportschool het liefst helemaal overgeslagen. “Ik heb eigenlijk niets met het heersende schoonheidsideaal”, zegt ze. “Ik vind het wel knap van die Hollywood-actrices die zich aan zo’n streng regime onderwerpen”, vervolgt Sophie nuchter. “Ik kan dat niet en ik heb ook geen agent die me belt of ik braaf mijn worteltjes eet. Kom op zeg, ik moet werken én ik wil leven.”

De film Zomerhitte, naar het gelijknamige boek van Jan Wolkers, draait momenteel in de Nederlandse bioscopen. Klik hier voor een filmpje van de première.