Sophie Hilbrand heeft weer energie

Sophie Hilbrand was vorig jaar oververmoeid. Om weer tot tot zichzelf te komen, laste ze een periode van rust in. "Ik voel me energieker dan ik me in tijden heb gevoeld. Een kleine twaalf maanden geleden bestonden mijn dagen uit rennen naar alles waar ik net te laat voor was, nu is er weer ruimte voor nieuwe ideeën."

De 37-jarige Sophie werkte veel en daarnaast heeft ze een jong gezin. "Ik zal je niet vermoeien met alle details, maar het is puzzelen: de combinatie van voor je kinderen zorgen, werken en tijd voor jezelf hebben", gaat de blonde presentatrice verder. "Ik haat die zeurverhalen daarover in vrouwenbladen, maar ze kloppen wel."

Hilbrand verwijt het zichzelf niet dat ze zo lang door is gegaan totdat ze niet meer kon en dus thuis kwam te zitten. "Ik had simpelweg even tijd nodig om te zien dat ik in een nieuwe levensfase ben aangekomen en om me daaraan aan te passen," vertelt ze in het AD. "

Sophie is nog steeds erg gelukkig met haar vriend Waldemar Torenstra. "Hij is sprankelend, heeft een stortvloed aan ideeën, is creatief, idealistisch en weet ongelooflijk veel. Omgekeerd vindt hij mij leuk omdat ik soms zo onbezonnen en impulsief ben, en van het leven kan genieten zonder me overal verantwoordelijk voor te voelen." Dat ze zo verschillend zijn is volgens haar geen probleem. "Ze laten je nadenken over de gezichtspunten van een ander. Daar kunnen we vervolgens fijn over discussiëren. Soms botst het, maar het is bovenal interessant."

Sophie en Waldemar hebben samen twee kinderen, Robin (3) en Ravi (1). Een derde kindje zit niet in de planning. "Het is mooi zo. Hoewel je als vrouw nooit moet uitsluiten dat het enorm gaat jeuken als een vriendin weer zo'n schattig baby'tje presenteert."