‘Songfestival niet schadelijk voor carrière’

Sinds de deelname van Anouk aan het Songfestival is de liedjeswedstrijd weer hot. Maandag wordt duidelijk wie ons land vertegenwoordigt bij de komende editie van het Eurovisiesongfestival.

De namen van Waylon en Ilse DeLange zingen hardnekkig rond. Maar enkel een grote naam naar Kopenhagen sturen zal niet voldoende zijn. 'Vergeet niet, voor ons mogen Waylon en Ilse artiesten zijn die ertoe doen, maar voor Europa zijn het nieuwe gezichten', waarschuwt Eric van Tijn in een landelijke ochtendkrant.

'Maar het kán werken met die twee. Deelname aan het Songfestival moet een drie-eenheid zijn, het moet kloppen. Ten eerste moet er een te gekke artiest worden gestuurd; ten tweede moet het een goed liedje zijn. En dan moet er nog iets extra’s zijn, een toegevoegde waarde. Vooral dat laatste deel wordt in Nederland onderschat. Met Ilse en Waylon zou ook dat extra beetje moeten kunnen lukken', zegt van Tijn.

Oppepper

Volgens Marga Bult voelen artiesten zich dankzij Anouk niet langer 'te groot' voor het Songfestival. 'Het Songfestival zat in Nederland te lang in het slop. Anouk heeft het dit jaar een fantastische oppepper gegeven. Meer artiesten beseffen nu dat meedoen hun carrière helemaal niet schaadt.'

Wat Carlo Boszhard betreft zou Waylon een uitstekende keuze zijn. 'Het is zo’n podiumbeest', benadrukt de presentator. 'Hij is briljant voor het Songfestival. Hij heeft een goede presence, hij ziet er goed uit. En hij kan het ook echt.' De samenwerking met Ilse ziet Carlo ook helemaal zitten. 'Het zouden de killers kunnen zijn, die Nederland nodig heeft.'

De halve finales van de 59e editie van het songfestival zijn op dinsdag 6 en donderdag 8 mei en de finale volgt op zaterdag 10 mei.