Soldaat Van Oranje viert recordfeest

De musical Soldaat van Oranje heeft zaterdagavond uitgebreid gevierd dat het de langstlopende voorstelling is uit de Nederlandse geschiedenis, al is het record nog niet officieel verbroken. Na afloop van de voorstelling in de Theaterhangaar op voormalig vliegveld Valkenburg in Katwijk speelde het Metropole Orkest op een buitenpodium de tunes van de bijna verslagen recordhouder Phantom Of The Opera en Soldaat van Oranje.

Zonder het stormachtige weer van een week geleden zou de musical zaterdagavond 1095 keer zijn gespeeld. De Soldaat van Oranje zou daarmee The Phantom of the Opera hebben verslagen, de musical die met 1094 voorstellingen tot dusverre het record van langstlopende voorstelling op zak had.

Door de storm waaide een deel van het dak van de foyer van de Theaterhangaar, waardoor twee voorstellingen niet konden doorgaan. Nu wordt de 1095e voorstelling komende dinsdag gespeeld, en daarmee dus het record verbroken.

Voor het recordfeestje waren echter al vele voorbereidingen getroffen, waardoor ervoor gekozen is dit toch door te laten gaan. Naast een kort concert van het Metropole Orkest was er vuurwerk. Voor de 'recordvoorstelling' waren vele gasten uitgenodigd, onder wie oud-castleden en de artiesten die meespeelden in The Phantom Of The Opera. Soldaat van Oranje ging op 30 oktober 2010 in première.