×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Sol Wortelboer vraagt in emotionele oproep om hulp voor zusje

1.07.2016 -

Wat een heftig verhaal. Het 14-jarige zusje van Sol Wortelboer, presentator van Xite, heeft een zeldzame tumor in haar hoofd. Om meer kans te hebben om beter te worden, wil zijn zusje Sabine naar Amerika. Daar is wel geld voor nodig, dus de twee doen een emotionele oproep om donaties.


Die video staat nu online. Sol en zijn zusje zitten op een bankje voor een huis en praten over de heftige tijd. 'Als je 14 ben je bezig met wat je na school gaat doen, je hebt verkering. Maar er is iets aan de hand en dat is een behoorlijke hindernis', zegt Sol in de video. Zijn zusje legt uit wat ze heeft en dat ze voor haar ziekte naar een dokter in Houston, Texas wil omdat daar de slaginskans 65% is. In Nederland is de kans op beter worden 2%. 

Sabine vertrekt al op 16 juli, maar het geld is nog lang niet bij elkaar. Ze gaat daar dokter Burzynski bezoeken. Die gaat bepalen wat voor behandeling ze krijgt. De behandeling kan wel een jaar duren. Daar hebben zij en haar familie niet genoeg geld voor, dus hebben ze een stichting in het leven geroepen om geld in te zamelen. 

Op dit moment ondergaat Sabine in Nederland bestralingen en chomkuren. Tegelijk. Ondanks dat de tumor dan stopt met groeien, is de kans 95% dat die binnen een jaar weer begint met groter worden. Nog een keer bestralen kan niet, omdat het gezonde hersenweefsel dan kapot gaat. 

'We gaan keihard winnen. We gaan volle bak naar Amerika toe', zegt Sol aan het eind van de video. In de hoop dat ze daarmee genoeg geld binnenhalen.