×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Sjoukje ondanks ‘rotziekte’ terug op toneel

Sjoukje ondanks ‘rotziekte’ terug op toneel
23.04.2018 -

'Binnen de grenzen van wat mogelijk is' gaat het goed met Sjoukje Hooymaayer. De 77-jarige actrice kreeg een paar weken geleden te horen dat ze eierstokkanker in een ver gevorderd stadium heeft.


Hoewel Hooymaayer besloot af te zien van verdere behandeling, stond ze zondagavond weer op het podium in de musical My Fair Lady. 'Het is natuurlijk allemaal nogal wat om mee om te gaan. Dit laat ik me door die rotziekte ook niet nog eens afnemen. Nee hoor, ik ga door', vertelt Sjoukje in een ochtendkrant. De actrice legde haar rol in de musical aanvankelijk neer vanwege haar ziekte, maar gaf anderhalve week geleden in een afscheidsbrief aan het publiek aan toch nog een paar keer te willen spelen.

Hooymaayer heeft 'nog wat plannetjes': 'Volgende maand wil ik ook nog graag een paar keer het toneel op, wanneer we de afsluit hebben in Carré'.

Daarna wil ze met 'het hele gezin' een weekeinde naar Italië: 'Inderdaad maar kort, want ik moet me wel wat ontzien en de reis zal best zwaar zijn, maar we gaan er optimaal van genieten. Er komt zoveel liefde op me af, het is echt geweldig'.

De indrukwekkende afscheidsbrief van Sjoukje: