Situatie Manuel Venderbos zorgwekkend

Manuel Venderbos heeft zijn extreme suikerexperiment voor het RTL-programma Galileo uit voorzorg moeten staken. Hij zou een maand lang een kilo suiker per dag eten, maar zijn arts trok vrijdag, na ruim twee weken, aan de bel.

Manuel propte zich vol met koek, snoep en andere zoetigheid om te laten zien wat het effect van te veel suiker op het lichaam is. Uit onderzoek is nu gebleken dat hij een bloedsuikerspiegel heeft die overeenkomt met die van een diabetespatiënt.

De voormalige EO-presentator heeft geen suikerziekte, maar de situatie is zorgwekkend genoeg om te stoppen. "Een arts en diëtist hebben mij continu in de gaten gehouden", vertelde Venderbos in RTL Boulevard. "Ik heb ook tegen hen gezegd dat ze het moesten zeggen als het te gevaarlijk zou worden."

Door al die suiker voelde Venderbos zich behoorlijk beroerd. Hij was snel moe, kreeg last van pijntjes en werd chagrijnig. De presentator is dan ook blij dat het experiment erop zit. Hoeveel hij is aangekomen, wilde hij nog niet zeggen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen