×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Sinterklaas is weer in het land

Sinterklaas is weer in het land
17.11.2018 -

Sinterklaas is weer in Nederland. Pakjesboot 12 met daarop de goedheiligman en zijn gevolg kwam zaterdag aan het begin van de middag aan in Zaandijk. Burgemeester Jan Hamming verwelkomde het gezelschap onder toeziend oog van vele kinderen.


De landelijke aankomst was rechtstreeks te volgen in een speciale uitzending van het Sinterklaasjournaal op NPO Zapp. Nadat de stoomboot was aangemeerd, trok Sinterklaas met zijn gevolg via de Lagedijk en de Julianabrug naar de wereldberoemde Zaanse Schans.

Henny Huisman had dit jaar een opvallende bijrol tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas. Henny speelde in de live-uitzending de rol van schoonmaker Hendrik Haan, die jaarlijks de stoepen schoon borstelt in Zaandijk voor de komst van de sint. Diens komst was volgens de makers van het Sinterklaasjournaal onzeker, omdat het water in de Zaan te laag zou staan voor Pakjesboot 12. Het verhaal ging dat Hendrik Haan daar verantwoordelijk voor zou zijn.