×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Sinterklaas breekt met alle tradities

Sinterklaas breekt met alle tradities
21.09.2019 -

Nadat eerst bekend werd dat er bij de landelijke intocht geen Zwarte Pieten aanwezig zullen zijn, blijkt de Spaanse Goedheiligman ook nog eens zonder Pakjesboot 12 naar Apeldoorn te komen. In plaats daarvan neemt hij de trein.


Sinterklaas komt dit jaar voor het eerst niet per boot, maar per trein aan in Nederland. De goedheiligman en zijn gevolg komen met een historische stoomtrein naar Apeldoorn, meldt de Stentor. Daar vindt op 16 november de landelijke intocht plaats.

De keuzen voor een trein komt niet als een verrassing. Het Apeldoorns Kanaal is namelijk te klein voor een televisie-intocht met de traditionele Pakjesboot 12. Vorig jaar bij de plaatselijke intocht in de Gelderse stad arriveerde de sint ook al met een stoomtrein. Op het laatste moment werd toen gekozen voor het station in plaats van het Kanaal.

De omroep NTR maakte eerder deze week bekend dat bij de landelijke intocht in Apeldoorn geen enkele piet volledig zwart geschminkt is en dat er alleen ‘roetveegpieten’ worden ingezet.