Sinterklaas breekt met alle tradities

Nadat eerst bekend werd dat er bij de landelijke intocht geen Zwarte Pieten aanwezig zullen zijn, blijkt de Spaanse Goedheiligman ook nog eens zonder Pakjesboot 12 naar Apeldoorn te komen. In plaats daarvan neemt hij de trein.

Sinterklaas komt dit jaar voor het eerst niet per boot, maar per trein aan in Nederland. De goedheiligman en zijn gevolg komen met een historische stoomtrein naar Apeldoorn, meldt de Stentor. Daar vindt op 16 november de landelijke intocht plaats.

De keuzen voor een trein komt niet als een verrassing. Het Apeldoorns Kanaal is namelijk te klein voor een televisie-intocht met de traditionele Pakjesboot 12. Vorig jaar bij de plaatselijke intocht in de Gelderse stad arriveerde de sint ook al met een stoomtrein. Op het laatste moment werd toen gekozen voor het station in plaats van het Kanaal.

De omroep NTR maakte eerder deze week bekend dat bij de landelijke intocht in Apeldoorn geen enkele piet volledig zwart geschminkt is en dat er alleen ‘roetveegpieten’ worden ingezet.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen