Sinterklaas Komt In Het Land

Sint komt na zinken Pakjesboot met het vliegtuig, wordt hem niet in dank afgenomen

De landelijke aankomst van Sinterklaas in Hellevoetsluis was even onzeker, omdat de pakjesboot op weg naar ons land was gezonken. Maar hij is inmiddels in Nederland. De sint kwam met een privéjet, de Goedheiligman 1, was te zien in een extra lange uitzending van het Sinterklaasjournaal op NPO 3. Voor veel kinderen en ouders een opluchting, maar het feit dat Sinterklaas voor het vliegtuig koos, leidt ook tot commentaar.

Op sociale media twitteren mensen onder de hashtag #sinterklaasjournaal tweets als: “Hoop niet dat Sinterklaas op Schiphol landt. Gezien de bagageafhandeling komen die cadeautjes nooit aan.” En: “Van een stoomboot naar een vliegtuig. De sint is geen klimaatpaus.” De sint wordt verder verweten “geen vliegschaamte” te hebben.

Jammer

ProRail vindt het jammer dat sint niet heeft gekozen voor een ander alternatief en twittert: “Hoera! Sinterklaas is weer in ‘t land. Je zou denken: niets aan de hand. Maar één ding vinden we niet zo fijn. Sinterklaas komt met het vliegtuig, niet met de trein.” Peter Kwint van de SP grapt er via twitter ook over: “Ik snap de Sint wel. Ik probeer al een uur in Eindhoven te komen met de trein en sta nog steeds op het vertrekstation.” En VVD’er Daniel Koerhuis vindt het wel leuk: “Wat leuk dat Sinterklaas dit jaar met het vliegtuig naar ons land komt!”

‘Komt allemaal goed’

Andere mensen vinden het fijn dat Sinterklaas en zijn pieten er toch zijn: “Het komt allemaal goed!” twittert iemand. Het feit dat in het Sinterklaasjournaal eerder de zinkende pakjesboot en een drijfnatte goedheiligman te zien waren, kwam hard binnen in menig Nederlandse huiskamer en leidde tot veel bezorgde reacties op sociale media.

De NTR wilde zaterdag geen reactie geven op de opmerkingen die over de verhaallijn van het Sinterklaasjournaal werden gemaakt.