Simon Cowell nieuwe buurman Justin Bieber

Simon Cowell is van plan een villa te kopen in de buurt van Justin Bieber. Het X Factor-gezicht zou met een makelaar in gesprek zijn over de aankoop van een pand van 6,5 miljoen euro in Los Angeles voor zijn gezin. Het huis met zes slaapkamers staat in de afgeschermde buurt Calabasas, ook bekend als The Oaks, waar Justin berucht is om zijn wilde feesten.

Volgens Daily Star is de 54-jarige Cowell enthousiast, mede omdat het pand beschikt over een beautysalon voor zijn vriendin Lauren Silverman en een gigantisch zwembad waar hun pasgeboren zoontje Eric later in kan zwemmen. In het pand bevindt zich tevens een yogakamer, een fitnessruimte en een garage met plaats voor vijf auto's.

Keerzijde van de buurt vormt Bieber, die al 18 maanden voor ophef zorgt met onder meer wilde feesten en luidruchtige sportauto's. ''Het is nog maar de vraag of Cowell zich wel bewust is van het feit dat Bieber hier woont'', legt een buurtbewoner uit. ''Als Cowell hier wil wonen, moet hij weten dat dat joch hier hele nachten doorfeest met zijn vrienden en een grote ravage aanricht.''

Welkom als de pest

''Simon en zijn familie zijn hier van harte welkom. Justin Bieber daarentegen is net zo welkom als de pest'', zegt een andere huiseigenaar in de chique buurt.

Simon Cowell zou op zoek zijn naar een meer gezinsvriendelijk huis in Los Angeles. Eerder dit jaar verkocht hij zijn huis in Beverly Hills voor ruim 15 miljoen euro.