Simon Cowell geeft geld aan militairen Israël

Simon Cowell (54) wilde zijn zwangere vriendin Lauren Silverman (36) graag een plezier doen. Daarom heeft hij 100.000 Britse ponden (120.000 euro) gedoneerd aan Israëlische militairen, schrijft de krant Mirror donderdag. Het X Factor-jurylid heeft ook een geheim tripje naar Israël op de planning staan, zodra hij het joodse geloof van zijn vriendin heeft omarmd.

Cowell doneerde het bedrag tijdens een geldinzamelingsactie voor Vrienden van het Israëlische Leger (FIDF) in Beverly Hills. Het jaarlijkse gala bracht maar liefst 12 miljoen pond in het laatje voor de organisatie die Israëlische militairen en familieleden van gesneuvelde soldaten helpt. De organisatie is in 1981 opgericht door overlevenden van de Holocaust.

Onder meer Lionel Richie trad op voor de duizend genodigden. Miljardair en tv-magnaat Haim Saban presenteerde de avond, en gaf zelf maar liefst 1,4 miljoen pond.

Katholiek

Cowell is katholiek opgevoed, maar zijn vader was Joods. De bekende Brit had eerder weinig belangstelling voor religie, maar blijkbaar is dat veranderd tijdens zijn huidige relatie.

Cowell kijkt steeds meer uit naar de geboorte van zijn zoontje. Zijn vriendin is uitgerekend op 28 februari. De Brit houdt de naam van de baby nog geheim, maar hij heeft al wel tegenover vrienden onthuld dat de tweede naam van zijn zoontje Eric wordt. Eerder grapte Cowell dat de eerste woorden van het kindje 'je bent volledig nutteloos' zullen zijn, als hij naar de jurywerkzaamheden van zijn vader luistert.