Sieneke laadt zich op voor Vierdaagse

Zangeres Sieneke is helemaal klaar voor de Nijmeegse Vierdaagse. Hoewel ze meer had kunnen trainen voor de dagelijkse mars van 40 kilometer, heeft de debutant er alle vertrouwen in dat ze de meerdaagse wandeltocht volgende week volbrengt.

''Ik heb altijd gezegd: ooit ga ik een keer meedoen. Ik ben immers een echte Nijmeegse. Dit jaar moet het ervan komen'', zegt de 21-jarige Sieneke. Sinds ze in april hoorde dat ze was ingeloot, is ze serieus met de training en de voorbereiding begonnen. ''Ik heb schoenen gekocht, goede sokken ingeslagen en een heuptasje voor de flesjes water. Anderen kiezen voor een rugzak, maar dat vind ik op lange afstanden niet lekker zitten op mijn rug'', vertelt Sieneke over haar wandeluitrusting.

Om blaren te voorkomen heeft de zangeres middeltjes in huis gehaald. ''Met mentholpoeder kan ik mijn voeten inpoederen. En ik overweeg om mijn voeten te laten intapen bij het Rode Kruis. In het dagelijks leven heb ik nooit last van blaren, maar bij het trainen kon ik steeds blaren prikken.''

Tijd

Echt lange afstanden liep Sieneke niet. ''Trainingsrondjes van 15, 20 kilometer gingen goed. Ik heb geen 40 kilometer op een dag gelopen, want dan ben je zo een hele dag van huis en daar nam ik eigenlijk geen tijd voor.'' Wel is ze gewend aan hardlopen. ''Sportief ben ik wel, maar wandelen vind ik eigenlijk nog zwaarder dan hardlopen."

Sieneke loopt volgende week met een vriendin. ''Ik vind het fijn dat ik met iemand loop met ervaring. Ze kan me stimuleren en oppeppen.'' Maandag haalt Sieneke haar startbewijs en weet ze hoe laat ze dinsdag op de eerste wandeldag mag vertrekken. ''Het komt nu wel heel dichtbij. Morgen beginnen de zomerfeesten al in Nijmegen, de stad is al helemaal afgezet. Ik heb er superveel zin in.''