Showbizz geschokt door overlijden Glee-acteur

De dood van Cory Monteith (31) is een schok voor zijn collega's. Op Twitter zijn de reacties op het overlijden van de Glee-ster losgebarsten. Lea Michele, die ook in Glee speelt, is de vriendin van Cory. Haar laatste bericht is van zaterdag, sindsdien is het stil op het account van de actrice.

Andere Glee-collega's spreken zich wel uit over hun gevoel op het sociale medium. Zo schrijft Dot Marie Jones (coach Beiste) dat haar hart gebroken is. "Cory was niet alleen een geweldige vriend, maar ook een fantastische man die voor altijd in mijn hart blijft." Een andere collega, Mark Salling (Noah Puckerman), heeft maar één woord in zijn bericht staan: "Nee".

Zangeres Demi Lovato noemt de dood van Cory 'ongelofelijk tragisch'. "Alsjeblieft, bid voor Lea." Actrice Nina Dobrev vraagt iedereen de privacy van Cory's familie en vrienden te respecteren. En presentator/acteur Mario Lopez schrijft dat de acteur 'zo'n aardige jongen' was. "Iemand die met beide benen op de grond stond. Ongelofelijk verdrietig."

Ook in Nederland wordt vol ongeloof gereageerd door showbizzcollega's. Musicalster Freek Bartels: "Jeetje heftig. Zo jong". Zanger Paul Turner noemt het 'verdrietig nieuws' en zegt: "Zorgt ervoor dat je alles om je heen meer waardeert". En zangcoach Babette Labeij (The Voice of Holland) schrijft: "Weer een talent van ons heengegaan".