×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Shakira opent opnieuw school in Colombia

30.03.2017 -

De stichting van Shakira opent haar zevende school in Colombia. De Institución Nuevo Bosque komt te staan in de geboorteplaats van de zangeres, Barranquilla.


De school is gebouwd in samenwerking met de FC Barcelona Foundation, de stichting van de gelijknamige voetbalclub waar de vriend van Shakira, Gerard Piqué, speelt. 'Barça geeft hiermee het goede voorbeeld en ik hoop dat dit inspiratie biedt aan andere instituten en ondernemingen', aldus de zangeres in een statement op de website van de voetbalclub.

Shakira richtte in 1997 stichting Pies Descalzos op. 'Toen we twintig jaar geleden begonnen scholen te bouwen in Colombia, kozen we voor afgelegen gebieden waar helemaal niks was – geen infrastructuur, wegen of drinkwater', aldus de Hips Don't Lie-zangeres. 'We bouwden scholen op plekken waar de overheid zich niet liet zien en waar duizenden kinderen geen toegang tot goed onderwijs hadden. De transformatie begon meteen – er werden banen gecreëerd, ondervoedingsproblemen verminderen dramatisch en de studenten deden het heel goed.'

In december werd een andere school van de stichting uitgeroepen tot de beste openbare school van het land. In haar verklaring benadrukt de zangeres het belang van onderwijs. 'We leven in een geglobaliseerde wereld, we moeten investeren in kinderen als we ook een welvarende wereld willen. Kinderen helpen is de meest effectieve manier om armoede uit te bannen.'