×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Shakira onder vuur

22.06.2018 -

Een ketting die tot voor kort te koop was in Shakira's webshop, is per direct uit de handel gehaald. Het zou hierbij gaan om een ketting met een embleem dat lijkt op het Zwarte Zon symbool dat stamt uit de Nazi tijd.


Oplettende Twitteraars legden al snel het verband tussen het omstreden symbool en Shakira's ketting. 'Dus Shakira verkoopt per ongeluk een nazi symbool en heeft geen idee….lmao!', schrijft een volger. 'Shakira stelt de toekomst voor witte kinderen veilig.'

In Duitsland, waar alle nazi symbolen zijn verboden, wordt de Zwarte Zon nog in twee deelstaten gebruikt en is het gelinkt aan ultra-rechtse groeperingen, meldt het Duitse Bento.

De ketting was voor 8 euro te koop op de website van de zangeres, maar is offline gehaald. Er is nog geen reactie vanuit Shakira's team gekomen.