Sergio Herman opent nieuw restaurant

Het nieuwe avontuur van de Nederlandse topkok Sergio Herman is een feit. Dinsdag openden de deuren van zijn nieuwe restaurant The Jane in Antwerpen voor het publiek. Herman sloot in december zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis in Sluis.

In een kapel van een voormalig militair ziekenhuis werd een 'gastronomische beleving' gerealiseerd. "Food is onze religie", aldus de website van The Jane. De keuken staat dan ook op de plek waar voorheen het altaar stond. Kosten noch moeite werden gespaard: een 800 kilo wegende kroonluchter verlicht de zaal en een neon-doodskop torent boven de tafeltjes voor 60 gasten uit.

"Ik ben trots op wat ik heb bereikt in Oud Sluis, maar ik heb me daar 25 jaar opgesloten, als een gek in de keuken bezig geweest. Met The Jane heb ik op vele vlakken mijn vrijheid herwonnen. Als mens maar ook op culinair vlak'', aldus Herman dinsdag in een Vlaamse krant.

Nieuwsgierigen naar de kaart van The Jane moeten geduld hebben. De eerste 3 maanden is het restaurant al volgeboekt. Op zondagen en maandagen is het restaurant gesloten.