‘Selma van Dijk en Gallyon van Vessem moeten weg bij Hart van Nederland’

Twee vaste presentatrices van Hart van Nederland, Selma van Dijk en Gallyon van Vessem, moeten weg bij het programma. Dat stelt het AD op basis van bronnen. Talpa wil het nieuws bevestigen noch ontkennen.

Het is niet duidelijk op welke termijn Van Dijk en Van Vessem het veld moeten ruimen. Van Vessem zit inmiddels ruim twintig jaar bij het programma. Van Dijk begon als presentatrice in 2003. Eerder werd wel bekendgemaakt dat weerman Piet Paulusma eind 2019 moet stoppen met zijn weerpraatje.

Talpa laat in een korte verklaring weten dat Hart van Nederland wordt versterkt. ‘Uit onderzoek is gebleken dat het programma nog potentie heeft om te groeien. Dat betekent dat er op termijn veranderingen bij het programma zullen komen. Daarbij wordt naar alles gekeken: vorm­geving, decor, digitale omgevingen en ook naar presentatie. Hierover zijn eind vorige week met de presentatrices individuele gesprekken gevoerd en er volgen nog meer gesprekken. We hebben in vertrouwen met elkaar gesproken en aan die afspraken houden we ons.’