×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Schrijvers in Hollywood dreigen met staking

6.04.2017 -

De Amerikaanse vakbond voor schrijvers, de WGA, dreigt op 2 mei te gaan staken. Dit nadat onderhandelingen over salarissen met de vertegenwoordigers van productiemaatschappijen in Hollywood en New York zijn stukgelopen, zo meldt The Wrap woensdag.


Als er geen akkoord volgt zullen de schrijvers gaan staken en dat zou de productieschema's van televisieprogramma's, series en films ernstig in de war schoppen.

In november 2007 staakten de schrijvers voor het laatst. Honderden films liepen vertraging op en populaire televisieprogramma's, zoals verschillende latenightshows, konden niet worden uitgezonden bij gebrek aan schrijvers. Na drie maanden werd er een akkoord bereikt over vergoedingen voor programma's die werden herhaald en salarissen.