Meiland

Schoonzoon Martien Meiland blijkt vastgoedbaas

Dirk Hoogstraten, de vriend van Montana Meiland, blijkt een heuse vastgoedbaas. Hij is eigenaar van liefst negen objecten in Leiden en Leiderdorp. Waarom wil hij dat liever geheimhouden?

Van de familie Meiland is de vriend van Montana de grote onbekende. Dirk Hoogstraten is degene die het minst in beeld komt. Niet eerder kwam aan de orde wat hij doet voor de kost. Uit onderzoek van Weekend blijkt dat hij, met zijn 26 jaar, al vastgoedbelegger is. Dirk bezit maar liefst negen objecten in Leiden en Leiderdorp. Die heeft hij de afgelopen jaren bij elkaar gekocht. Montana en hij wonen nog niet samen, want zij woont in Noordwijk, terwijl Dirk in Leiden huist, in het centrum, in een smal straatje dat is afgesloten voor autoverkeer. Zijn pand bestaat uit een bedrijfsruimte op de begane grond en een afzonderlijke bovenwoning, waar hij woont. Hij kocht het pand in 2019 met een hypotheek van zes ton. In de bedrijfsruimte zat een Chinees restaurant, die door het coronavirus de deuren moest sluiten. 

Vijf garageboxen

Tegenover dit restaurant kocht hij een tweede pand. Daar zit de Ita­liaanse traiteur Spiekeria in. Voor deze stek betaalde hij twee jaar geleden 176.500 euro met een hypotheek van anderhalve ton, die hem werd verstrekt door een ouder echtpaar. Elders in Leiden, in de wijk Stevenshof, kocht Dirk met zijn vader drie jaar geleden een rijtjeshuis voor 280.000 euro. Dit verhuren ze, waarschijnlijk voor zo’n 2.000 euro per maand. Daarnaast heeft Dirk nog vijf garageboxen gekocht in Leiderdorp, én in dezelfde plaats nog een appartement waar hij zo’n 1500 euro in de maand voor ontvangt.

Samenwonen

Volgens Montana wil Dirk hier zelf niets over kwijt. Het stel is wel samen op zoek naar een huis om er voor het eerst samen te gaan wonen. ‘We hebben nog steeds niets gevonden’, aldus Montana. ‘Het is moeilijk. Ten eerste komt er niet zoveel op de markt, ten tweede is wat er is zo weer weg. We kijken in de omgeving van Noordwijk.’

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen