×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

SBS stopt Dokter Tinus

26.01.2018 -

SBS6 stopt met de serie Dokter Tinus. De serie over een botte vaatchirurg die een huisartsenpraktijk op het platteland begint, kampte dit najaar met dalende kijkcijfers.


De afleveringen van de laatste reeks werden nog door zo’n miljoen mensen bekeken. In totaal heeft de serie zes seizoenen gelopen.

“Bij programma’s waarvan de resultaten teruglopen, maken we de afweging om te stoppen”, stelt een woordvoerder van SBS. “Na zes seizoenen van Dokter Tinus constateren wij een daling in cijfers. Continueren van een serie die dalende cijfers laat zien, zou afbreuk doen aan het eerdere succes van Dokter Tinus.”

Hoofdrolspeler Thom Hoffman stelt in een reactie aan het AD niet blij te zijn met het besluit, vooral omdat het verhaal nog niet was afgerond. Regisseur Pollo de Pimentel spreekt tegenover het AD de hoop uit dat er nog een film kan worden gemaakt om het “bruut doorgeknipte verhaal” alsnog af te vertellen.