SBS-concern komt met vierde zender

SBS Broadcasting komt volgend jaar met een vierde zender naast de huidige zenders SBS6, Net5 en Veronica. Dit maakte interim-topman Hans Edin donderdag bekend op een winterpresentatie van het tv-bedrijf.

De zender zal zich, net als Net5, vooral richten op vrouwen. De naam van het nieuwe tv-station is volgens een woordvoerster van SBS nog niet bekend.

SBS broedde in het verleden ook op plannen een vierde zender te beginnen in navolging van RTL Nederland (RTL4, 5, 7 en 8). Dat plan werd in 2009 stopgezet vanwege de recessie. Toenmalig topman Eric van Stade zei destijds dat het "lanceren van een compleet nieuwe zender uitermate moeilijk is in een zwakkere reclamemarkt''.

SBS6 maakte eerder deze week een aantal nieuwe tv-programma's bekend. Zo keert Ton van Royen terug bij de zender met het programma Het is wel je kind. In acht afleveringen helpt hij gescheiden ouders om te gaan met hun kroost. Yolanthe Sneijder-Cabau krijgt in 2014 haar eigen docusoap op de zender, waarin ook haar man Wesley Sneijder te zien zal zijn. In productie voor volgend jaar is eveneens een reallifesoap over oud-voetballer Andy van der Meij en zijn verloofde Melissa Schaufeli.