Sanne Kraaijkamp heeft spijt

Sanne Kraaijkamp vindt het jammer dat de Musical Awards niet langer haar vaders naam dragen. Joop van den Ende vernoemde de prijzen naar John Kraaijkamp, maar vanaf dit jaar heet alleen de prijs voor de beste mannelijke hoofdrol nog naar hem.

Sanne is vooral teleurgesteld in de manier waarop ze moest horen dat de beeldjes een andere naam hebben. "Jammer dat wij dat in de krant moesten lezen", vertelt ze.

De styliste heeft sinds de uitreiking van de Musical Awards twee maanden na haar vaders dood een moeizame relatie met Stichting Musical Awards. Sanne uitte haar onvrede over het verloop van die betreffende avond in een blog. Ze was in eerste instantie niet eens uitgenodigd en ook was ze boos omdat haar vader geen eerbetoon kreeg.

Toch heeft Sanne spijt van haar boze woorden. "Ik was nogal fel van toon in die blog en ik kan me voorstellen dat de Stichting Musical Awards na die tijd geen fan meer was van mij. Maar, los van het feit dat ik nog steeds achter de kern van mijn betoog sta, had ik het niet zo heftig moeten opschrijven. Ik zat ook gewoon nog midden in de emotie van het verlies van mijn vader", legt ze uit in een ochtendkrant.

Ze wil het graag goedmaken met de directeur van de stichting, Patricia Kok. "Ik hoop nu op een telefoontje van Patricia. Het moet worden uitgepraat. Ook dat van de naamgeving. Papa was daar zo trots op. Hij heeft Joop van den Ende zelfs specifiek gevraagd of het ook zo zou blijven als hij dood zou zijn. 'Ja', zei die toen, 'tot in de eeuwigheid'. Johnny en ik begrijpen dat dingen veranderen. En dit zal redenen hebben. Maar het is slordig dat het niet met ons is besproken."