Placeholder

Sabia: Het is uit!

Sabia Engizek geeft toe dat zij en Rafael van der Vaart uit elkaar zijn. In een Duits interview vertelt Engizek dat de breuk nog vers is. "Ja. De relatie met Raf is voorbij. We zijn uit elkaar. Dat klopt." Wat niet klopt, is dat Engizek en Van der Vaart al weken vrijgezel zijn. Volgens Engizek ging de kogel afgelopen week door de kerk. "We hebben dit aan de telefoon besproken. Er was geen andere manier."

In de Duitse OK! doet Sabia deze week precies uit de doeken wat er aan de hand is. "We houden nog steeds heel veel van elkaar. Maar soms is houden van niet genoeg om samen te kunnen zijn, je hebt immers ook te maken met andere omstandigheden. We hebben besloten dat het voor nu beter is dat we geen koppel meer zijn."

Hoewel zij en Rafael uit elkaar zijn, zweert Sabia dat haar ongeboren kind een leven krijgt 'dat gevuld is met liefde'. "Of dat nu samen met Raf is of niet, doet er niet toe. Mijn kind kan hier niets aan doen." Van der Vaart wist van de zwangerschap voordat hij naar Sevilla vertrok. "We hebben samen de eerste test gedaan, hier bij ons thuis in de badkamer. Die blijdschap op zijn gezicht vergeet ik nooit meer."

Hereniging

De voetballer krijgt volgens Sabia een belangrijke rol in het leven van hun kind. "Hij zal altijd de vader van ons kindje blijven en ik zal alles doen om ons kindje de kans te geven om zijn of haar vader te leren kennen en een band mee op te bouwen."

Of een hereniging met Van der Vaart erin zit, durft Engizek niet te zeggen. "Dat weet ik echt niet. Dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Ik wil in de eerste plaats dat hij en ik nu rust krijgen. Raf zit bij een nieuwe club, waar hij al zijn energie nodig heeft om goed te kunnen presteren. En eerlijk gezegd ben ik ook toe aan rust voor mezelf, mijn kinderen en het kindje dat op dit moment in mijn buik groeit."