Ruzie over Hazes-film

Regisseur Joram Lürsen en producent Lemming Film liggen in de clinch over de speelfilm over het leven van zanger André Hazes. Lemming maakte dinsdag bekend de film met een andere regisseur te gaan maken omdat Lürsen Bloed, Zweet & Tranen niet in 2014 zou kunnen draaien.

De regisseur wil de film gewoon nog maken. "Ik heb twee jaar lang samen met Lemming mijn ziel en zaligheid in dit project gestopt", legt hij uit. "We hebben een afspraak op papier staan dat ik Bloed, Zweet & Tranen ga maken. En als Lemming meent mij zomaar aan de kant te kunnen zetten, dan laat ik het er niet bij zitten." De producent meldde dinsdag dat het project in 2014 gedraaid gaat worden door Diederick Koopal, die eerder De Marathon maakte.

"Wij hadden de film ook heel erg graag met Joram gemaakt", stelt producent Leontine Petit van Lemming. "Maar we moeten binnen een paar maanden echt gaan draaien. We zijn gebonden aan een strak tijdsschema. We hebben met de familie Hazes afgesproken dat Bloed, Zweet & Tranen begin 2014 gefinancierd moet zijn, en de distributeur wil dat de film begin 2015 in release kan. Dat gaat Joram niet redden.” Maar Lürsen bestrijdt dit ten stelligste. "Ik snap werkelijk waar het probleem niet: we zaten nog midden in het opstellen van een planning. Ik kan de film uitstekend op tijd draaien om in 2015 in première te gaan."

Hij wil met Lemming in gesprek over de ontstane situatie. Dat wil de producent zelf ook, al is volgens Petit uitgesloten dat de regisseur van hits als Alles is Familie en Alles is Liefde alsnog zijn film kan gaan maken. Details over het contract dat de twee partijen aan het begin van het traject hebben gesloten, wil ze niet geven. "Dit lijkt me geen zaak om via de media te bespreken.”

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen