Rutger Hauer nog lang niet met pensioen

Rutger Hauer wordt in januari 70 jaar, maar aan zijn pensioen denkt de Nederlandse acteur nog lang niet. "Mensen die zich hun leven lang hebben afgebeuld, verdienen 't om met pensioen te gaan. Mezelf reken ik daar niet toe", vertelt hij aan de ochtendkrant.

"Bovendien: wat ik doe, is nog altijd veel te leuk." Dit jaar werd de acteur geridderd in de orde van de Nederlandse Leeuw. Dat was een bijzonder moment voor Rutger, die in 1977 de rol van verzetsstrijder Erik Hazelhoff Roelfzema speelde. "Een grote eer. Ook voelde ik me daardoor nog meer verbonden met Erik Hazelhoff Roelfzema, die als Soldaat van Oranje natuurlijk ook was onderscheiden." Hauer vertelt dat deze rol nog steeds bijzonder is voor hem. Hierdoor kwam zijn 'carrière internationaal van de grond'. "Ik heb dus veel aan hem te danken."

Hauer is binnenkort te zien in de film Il Futuro. Er staan ook nog andere titels op zijn programma. Zo speelt hij een rol in een film over het leven van Moeder Teresa en zal hij te zien zijn in het romantische drama Drawing Home. Ook zet hij zich in voor een nieuwe productie over de schilder Van Gogh.