Ruben’s rampjaar

Ruben Nicolai vertelt dat 2014 geen goed jaar was voor hem. "Dat jaar is voor mij de boeken in gegaan als een absoluut rampjaar. Ik leefde heel ongezond en lette totaal niet op", aldus Nicolai die zegt dat hij in die tijd veel blowde. "Maar de echte klappen kwamen toen in een korte tijd vier dierbaren overleden. Al dit soort ellende gebeurde en dan was ik ook zelf niet goed bezig." Of er op dat moment ook ellende was in zijn liefdesleven? "Op elk gebied was er ellende", antwoordt Ruben

"Op een gegeven moment bedacht ik dat er iets moest veranderen. En toen ben ik naar een cursus in Engeland gegaan en dat was fantastisch", aldus Ruben, die veel heeft opgestoken van deze tiendaagse therapie. "Daardoor heb ik nu veel meer regie over mijn leven en bepaal ik nu zelf waar ik naartoe wil. Je leert daar alles."

Over zijn privéleven praat hij niet graag, vertelt Ruben in Linda’s Zomerweek. “Mijn privéleven raakt ook andere mensen en die wil ik graag buiten schot houden, die hebben daar niet voor gekozen", aldus Ruben, die ook zijn twee dochters graag afschermt voor de media. "Ik vind dat zij later zelf mogen kiezen of zij met hun foto in de krant willen. Ik probeer ze nu nog weg te houden van de camera."