Ruben Hein is Linda de Mol dankbaar

Met zijn optredens in Linda's Zomerweek werd Ruben Hein in één klap bekend bij het grote publiek. "Mijn Facebook en Twitter ontploften." De zanger kijkt er dan ook met een positief gevoel op terug. "Het heeft me heel veel gebracht. Alhoewel ik het nog niet direct merk hoor. Mijn laatste album Hopscotch schoot ineens omhoog in de lijsten. Maar in mijn dagelijkse leven merk ik het nog niet echt. Ik word wel iets vaker herkend dan voorheen, maar ik heb het niet altijd even goed door en dat vind ik geloof ik wel prettig."

 Toen Linda belde met de vraag of hij covers wilde komen zingen in haar programma, vond Hein dat wel even spannend. "Want liedjes van anderen spelen is een uitdaging. Bovendien weet je: als Linda de Mol op tv verschijnt, dan kijken er veel mensen. En ik zit daar dan naast, dus die mensen kijken ook naar mij. Je weet dat er reacties gaan komen en ook dat is spannend. Al had ik niet verwacht, dat er zo veel reacties zouden komen."

Hij is dan ook blij met de kans die Linda hem heeft gegeven. "Ze steekt toch haar nek voor me uit en heeft een risico genomen door een relatief onbekende jazzmuzikant in haar programma dat ook nog eens nog onbekend was, te laten spelen."