RTL steunt Gordon

Het is nooit de bedoeling geweest om mensen te kwetsen met het tv-programma Holland's Got Talent. Dat zegt RTL Nederland na de klacht die het Meldpunt Discriminatie heeft ingediend over de opmerking van Gordon over de Chinese kandidaat Xiao Wang.

RTL en producent Blue Circle nemen alle verantwoordelijkheid op zich. "Het publiek weet bij Gordon dat iedereen het onderwerp van zijn grappen kan zijn. Hij maakt daarbij geen enkele uitzondering, ontziet zeker ook zichzelf niet en dat is juist zijn kracht", zegt RTL in een verklaring. De zender noemt de entertainer ook iemand met een klein hartje. "Die kant liet hij ook zien toen de heer Xiao Wang uiteindelijk unaniem naar de volgende ronde werd gestemd. Van opzettelijk kwetsend gedrag was geen sprake en daarin steunt RTL Gordon volledig."
De keuze om het fragment over nummer 39 met rijst in de uitzending te gebruiken kwam van RTL en de producent. "Wij dragen dan ook de volledige verantwoordelijkheid", zegt de zender. "Televisiemaken blijft mensenwerk en we kunnen soms helaas niet voorkomen dat een, als grap bedoelde, opmerking als kwetsend wordt ervaren."
Gordon zei op 3FM over de klacht van het Meldpunt Discriminatie dat hij dat te ver vindt gaan. "Jongens, we zijn nu echt door aan het slaan met z'n allen", reageerde hij bij Giel Beelen. Vanwege zijn opmerkingen had de zanger ook al tal van bedreigingen gekregen.