×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

RTL: ‘Onzin! Van Nieuwkerk is niet benaderd’

2.03.2018 -

Matthijs van Nieuwkerk is nooit in beeld geweest als nieuwe presentator van RTL Late Night. Een artikel daarover afkomstig vanuit De Telegraaf is 'volledig uit de lucht gegrepen', zegt een woordvoerder van de zender.


De Telegraaf schreef op basis van 'insiders' dat Van Nieuwkerk Humberto Tan moest opvolgen en dat hij van RTL een aanbieding had gehad. Hij mocht zelf beslissen hoeveel hij wilde verdienen als hij de overstap van de NPO naar RTL zou maken.

Volgens RTL is dat onzin. 'We hebben jaren geleden wel eens met hem gesproken maar dat was dit keer niet aan de orde. Matthijs van Nieuwkerk is bij ons niet in beeld geweest', aldus de woordvoerder. Volgens hem was Twan Huys de enige kandidaat. Van Nieuwkerk gaf in 2012 in College Tour, in het programma van Twan Huys, aan dat hij een jaar eerder had overwogen om over te stappen naar RTL. Hij was toen met de zender in gesprek over een nieuw te vormen talkshow. In 2013 begon RTL uiteindelijk met RTL Late Night met Humberto Tan.

Het management van Van Nieuwkerk was vanmorgen niet bereikbaar voor commentaar.