×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

RTL: ‘Discussie reality altijd noodzakelijk’

16.01.2018 -

RTL noemt het 'terecht en noodzakelijk' dat er een discussie wordt gevoerd over de verantwoordelijkheid van de media voor deelnemers aan realityprogramma's. Naar aanleiding van de spoedopname van realityster Samantha de Jong, bekend van een hele reeks RTL-series, nam de kritiek op het genre en de rol van de zenders de afgelopen dagen flink toe.


Een woordvoerster van RTL benadrukt dat de discussie over waar de verantwoordelijkheid van de media begint en ophoudt voortdurend dient te worden gevoerd: 'Niet alleen naar aanleiding van de recente gebeurtenissen'. Of die discussie op dit moment aanleiding geeft om het beleid rond realityseries, de screening van kandidaten of de nazorg aan deelnemers aan te passen, is niet bekend.

'Wij zien het als onze taak om zorgvuldig om te gaan met de mensen die meewerken aan onze programma’s. Dat is een wisselwerking tussen de kandidaten, de producent en ons. Daar worden veelvuldig gesprekken over gevoerd met alle betrokkenen', aldus RTL.

Juist Samantha liet zich onlangs zeer kritisch uit over de manier waarop RTL met haar was omgegaan. 'We hebben onlangs, naar aanleiding van de door haar geuite onvrede, nog een goed gesprek gehad met Samantha over onder meer haar welzijn', laat de woordvoerster van de zender weten.

RTL meldt tevens heel erg te zijn geschrokken van de situatie rond Samantha de Jong. De Haagse werd afgelopen vrijdag, naar dinsdag bleek na overmatig drugsgebruik, met spoed opgenomen in een ziekenhuis. 'We hebben op dit moment contact met de familie en hebben hen onze hulp aangeboden. We hopen dat Samantha en de familie de rust krijgen om zich te richten op haar herstel. Uiteraard wensen we Samantha daar alle sterkte bij'.