RTL betreurt zaak Derek Ogilvie

RTL betreurt het dat Derek Ogilvie naar de rechter is gestapt om hun zakelijke geschil uit te vechten. De zender had er 'na een jarenlange succesvolle samenwerking' graag zelf met het voormalige tv-medium uitgekomen, zo staat in een verklaring van RTL.

Ogilvie stelt dat RTL opzettelijk inkomsten uit zijn theatertour zou hebben achtergehouden. In De Telegraaf zei de Schot donderdag dat hij het geschil, dat al bijna 1,5 jaar duurt, meermalen zelf wilde oplossen met RTL. De zender, die de theatershows van Ogilvie produceerde, zou echter niet mee hebben willen werken en ook geen inzage willen geven in financiële stukken.

Dat klopt niet, stelt RTL. 'RTL heeft wel degelijk transparantie getoond en inzage in alle stukken gegeven gedurende onze samenwerking en ook na het aflopen van zijn contract. We waren er graag samen met Derek uitgekomen, maar zien de zaak met vertrouwen tegemoet.' Beide partijen willen niet aangeven om hoeveel geld het gaat.

Lijmpoging
Derek schrijft donderdag op zijn website dat er vorige maand nog een lijmpoging door de zender is gedaan. 'Een maand geleden heeft RTL mij een klein percentage aangeboden van wat ze aan mij verschuldigd is, met een begeleidende boodschap, die ik alleen maar kan uitleggen als: We betalen je een gedeelte… als je maar ophoudt en weg gaat.'

Het medium roept RTL op om alsnog met een oplossing te komen om 'verdere escalatie' te voorkomen. 'Helaas was er, in het afgelopen jaar, van de kant van het management en directie geen enkel teken van berouw, verontschuldiging of de wil deze zaak op te lossen', aldus Ogilvie.

Babyfluisteraar
Ogilvie was jarenlang een vast gezicht bij RTL met programma's als De babyfluisteraar, Baby's wil is wet, The Ghost Whisperer, Unexpected en Eerste hulp bij opvoeden. In navolging van zijn tv-succes maakte hij jarenlang theatershows in het hele land. Nog altijd toert Ogilvie in Nederland: komende zomer staan nog vier shows op het programma.