Roy overdonderd door succes juichpak

Samen met René Froger heeft Roy Donders vanochtend in Amsterdam de eerste exemplaren van zijn juichpakken uitgedeeld. De Stylist van het Zuiden had de massale run op het limited edition-pak niet verwacht, vertelt hij.

In Amsterdam stonden de Jumbo-klanten rijendik om hun juichpak uit handen van de Tilburgse paillettenkoning te krijgen. ''De opkomst was wel groot, ja. Zeker voor een ochtend.'' Roy deelt de speciale WK-huispakken ook nog uit in zijn lokale Jumbo, waar ook al hordes mensen op hem wachten, en later op de dag in Breda. Donders is toch wel overdonderd door de vraag naar zijn juichpakken. Tegenover Weekend vertelde hij al nooit te hebben verwacht dat het zo'n groot succes zou worden. Deze week in ons blad een exclusief interview met de stylist en zijn nieuwe vriend Bas. 

Na de Jumbo-actie is het toch echt afgelopen met de oranje huispakken, want die keren niet terug in zijn eigen winkel. ''Dit was echt een eenmalige special. Hierna houd ik me bezig met het derde seizoen van mijn serie, mijn album en de concerten die ik wil geven.'' Roy onthult aan BuzzE dat hij zijn eerste plaat in september zal uitbrengen. "Maar een precieze datum heb ik nog niet.'' Net als een titel voor de cd. De concerten hoopt hij ook nog dit jaar te geven.
Alhoewel de oranje huispakken overal zijn uitverkocht bekent Donders dat hij er één voor zichzelf heeft gehouden. ''Ja, natuurlijk.'' En in zijn eigen juichpak zit ook de Stylist van het Zuiden vrijdagavond voor de buis voor de eerste WK-wedstrijd van het Nederlands elftal. ''Dan ga ik wel kijken, ja. En ik ben in levenden lijve bij de tweede wedstrijd in Brazilië.''