Roy Donders onderschatte impact reallifesoap

Roy Donders (23) is dinsdag terug op de buis met een nieuw seizoen van zijn reallifesoap. "Daarin zie je eigenlijk hoe ik van niets iets ben geworden."

In Sp!ts blik de glitterkoning terug op het eerste seizoen. "Ik heb dat onderschat", geeft Donders toe. "Ik had er van tevoren nooit bij stilgestaan wat deze serie voor mij zou kunnen betekenen. Dat het een hype werd, had ik echt niet verwacht. Dat was best moeilijk, want iedereen wil iets van je en kijkt opeens tegen je op."

Toch besloot Donders tot een tweede seizoen. "Het maken van die vorige serie vond ik gewoon heel leuk. Want juist dankzij deze nieuwe reeks kunnen mensen ook zien wat het allemaal met me doet. Hoe ik me voel. Hoe het is om bekend te zijn en hoe het is als iedereen iets van je wil."

In Roy Donders: Meer dan stylist van het zuiden is ook te zien hoe hij, na het stoppen met zijn kledingparty’s, zijn zangcarrière weer oppakt. "Die stond door de kledingparty’s eigenlijk op een laag pitje, terwijl dat echt mijn passie is. Nu is het goed te combineren met de winkel en de kledinglijn. Ik sta zelf ook eigenlijk nooit meer in de winkel en doe alleen nog dingen achter de schermen."