×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Roman Polanski opnieuw beschuldigd van misbruik tiener

4.10.2017 -

Een Duitse actrice heeft bij de Zwitserse politie aangifte gedaan tegen Roman Polanski. De vrouw beschuldigt de regisseur ervan haar twee keer verkracht te hebben. De aanvallen zouden plaats hebben gevonden in 1972, toen Renate Langer 15 jaar was en Polanski 38.


De gepensioneerde actrice vertelt haar verhaal in The New York Times. Ze leerde de regisseur begin jaren 70 kennen toen ze modellenwerk deed. Polanski vertelde haar dat hij interesse had haar te casten voor een film en nodigde haar uit in zijn huis in Gstaad. Daar werd ze naar eigen zeggen verkracht. Een maand later zou de regisseur haar gebeld hebben om zich te verontschuldigen en haar toch een rolletje aan te bieden in zijn film Che?. Tijdens de opnames zou ze opnieuw verkracht zijn.

Langer zegt niet eerder met haar verhaal naar buiten te zijn gekomen, omdat ze dat haar ouders niet wilde aandoen. Nu die beide zijn overleden, besloot ze toch naar de politie te stappen. In Zwitserland verjaart kindermisbruik niet, alhoewel oude zaken wel maar tot beperkte vervolging kunnen leiden.

De Duitse is de vierde vrouw die met een vergelijkbaar statement komt. Afgelopen zomer gaf een vrouw in Los Angeles een persconferentie waarin ze Polanski ervan beschuldigde haar op haar vijftiende te hebben verkracht. In 2010 verklaarde actrice Charlotte Lewis dat zij op haar zestiende misbruikt is door de regisseur.

Polanski leeft al sinds 1977 in ballingschap in Europa. Hij vluchtte de VS uit tijdens de rechtszaak waarin hij terechtstond voor seks met een dertienjarige. Dat misbruik heeft hij bekend.