Robin Williams leed aan Parkinson

De Amerikaanse filmacteur Robin Williams die zich begin deze week ophing, was in het beginstadium van de ziekte van Parkinson. Op het moment dat hij zich van het leven beroofde, leed hij aan angstaanvallen en een depressie. Hij had niet gedronken.

Dat heeft Williams' weduwe, Susan Schneider, donderdag in een verklaring laten weten. Volgens haar was de acteur 'er nog niet klaar voor om in de publiciteit te brengen' dat hij aan de ziekte leed. De ziekte van Parkinson is een hersenziekte waarbij zenuwcellen langzaam afsterven.

Schneider zegt te hopen dat 'anderen de kracht zullen vinden om de zorg en steun te zoeken die zij nodig hebben om met alle worstelingen om te gaan waarmee zij worden geconfronteerd'. "Zodat zij zich minder bang voelen." Het belangrijkste dat Williams heeft nagelaten, zijn volgens de weduwe zijn drie kinderen en 'de vreugde en het geluk dat hij anderen bood'.

Williams (63), die voor zijn rol in de film Good Will Hunting (1997) een Oscar kreeg, is open geweest over zijn strijd tegen zijn alcoholverslaving. Deze zomer ging hij naar een centrum in de staat Minnesota om definitief met zijn verslaving af te rekenen.