×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Robert ten Brink sluit deuren Amsterdams café

Robert ten Brink sluit deuren Amsterdams café
15.03.2020 -

Robert ten Brink gaat niet wachten tot de overheid alle kroegen en cafés oproept om de deuren te sluiten vanwege het coronavirus. Hij heeft zijn tent, café Heuvel in Amsterdam, nu al 'tot nader order' gesloten.


‘We nemen onze verantwoordelijkheid en roepen iedereen op hetzelfde te doen. Per slot willen we onze slogan niet te letterlijk nemen!’, schrijft Robert op Instagram met een knipoog naar zijn slogan ‘Als ik toch sneuvel dan bij Heuvel’.

‘Na dit euvel ben je weer welkom bij Heuvel’, aldus de RTL-presentator. Veel acteurs, cabaretiers en zangers maken zich op sociale media heel boos over het coronabeleid van het kabinet. Zij snappen dat theaters de deuren hebben moeten sluiten en dat grote evenementen zijn afgelast om de verspreiding van het virus te voorkomen. Maar zij snappen niet dat ondertussen Nederlanders nog wel massaal kunnen stappen in cafés en dat de scholen openblijven.

‘Ik heb er alle begrip voor dat onze optredens, ook die in Nederland, voor de komende weken zijn geannuleerd’, schrijft Tröckener Kecks-voorman Rick de Leeuw. “Wel is het dan bizar om te constateren dat een week later de cafés in Nederland nog steeds altijd geopend zijn, waardoor onze bijdrage aan de oplossing compleet wordt geridiculiseerd. Of is er wetenschappelijke consensus dat het virus zich alleen bij concerten verspreidt en niet bij cafébezoek?”

Ook schrijver Özcan Akyol constateert dat het ‘uitgaansplein voor onze deur vol dronken mensen stond. Sommige cafés puilden uit. Ik heb niet de indruk dat iedereen de ernst van de situatie begrijpt. Als mensen hun verantwoordelijkheid niet nemen, moet de overheid duidelijker sturen, me dunkt.’ Ook actrices Halina Reijn en Georgina Verbaan en NPO-coryfeeën Wouter van der Goes en Dominique van der Heyde delen soortgelijke boodschappen.

Tim Hofman roept zijn veelal jonge volgers ook op om zoveel mogelijk thuis te blijven en niet de kroeg in te gaan. ‘Noem me gekke Henkie, maar als we levens kunnen redden (..) dan is dat winst. Dat kan alleen als we elkaar niet de hele tijd opzoeken’, zegt hij op Instagram.

Ook interessant:

Zoveelste tegenslag voor Addy van den Krommenacker

De pijn van Miss Montreal: ‘Ik zeg elke dag tegen mijn vriend dat ik van hem hou’

Ging Kim Feenstra vreemd? Ex klapt uit de school