Robert ten Brink

Robert ten Brink: ‘Met mij moet je geen ruzie hebben’

Hoewel Robert ten Brink op televisie altijd zachtaardig en liefdevol overkomt, ligt dat in het echte leven toch nét iets anders.

In Hilversum heeft de populaire All You Need Is Love-­presentator de naam soms flink lastig te kunnen zijn voor zijn team. Naar eigen zeggen is ’Dr. Love’ inderdaad lang niet altijd een lieverdje. ‘Als het er op aankomt dan kan ik op mijn strepen staan, omdat ik dan aan het werk ben. Nee, ik heb geen sterallures. Werk moet gewoon goed gaan. Mijn carrière duurt nu al zo’n veertig jaar, en in die tijd is er wel eens iemand voorbijgekomen van wie ik gedacht heb: o, die is speciaal gestuurd om mijn carrière te ruïneren. Daar maakte ik dan korte metten mee’, aldus Robert, die stelt dat hij op zo’n moment van de directe confrontatie is.

Olifantengeheugen

De presentator vindt van zichzelf dat hij bezeten is als het om werk gaat. ‘Als ik eenmaal bezig ben, dan ga ik ervoor’, aldus Robert. Ook vertelt hij in de podcast 30 Minuten Rauw van Ruud de Wild: ‘Als dingen me écht niet zinnen, of als mensen me dingen aandoen ofzo, dan word ik ineens wel heel erg… Hoe noem je dat?’ Waarop Ruud vragend aanvult: ‘Tegendraads, recalcitrant, boos, emotioneel, verongelijkt, chagrijnig?’ Volgens Robert is het erger: ‘Ik word dan gemener, denk ik. Ik heb een olifantengeheugen. Ik kan na vijf jaar bij iemand denken: o ja, dat was jij toen. Oké, nu is het zo ver, ik ga het je betaald zetten. Nee, je moet met mij geen ruzie hebben. ‘