Robert Redford goed voor milieu

Acteur Robert Redford krijgt volgende maand een Amerikaanse milieuprijs die is ingesteld door Eagles-zanger en drummer Don Henley. Het gaat om de Global Environmental Leadership Award die verbonden is aan het door Henley opgerichte Walden Woods Project.

Twee jaar geleden ging dezelfde prijs naar voormalige president van Amerika Bill Clinton. In een toelichting zegt Henley: "Rob Redford was al een mileubeschermer lang voordat het bewustzijn met betrekking tot onze natuurlijke bronnen een internationale zorg werd. Gedurende zijn bijzondere carrière als acteur, regisseur en producent heeft hij zich ingezet voor een reeks milieu-initiatieven die te lang is om hier op de sommen."

Het Walden Woods Project werd in 1990 opgericht door Henley om het bos in het Amerikaanse Massachusetts te beschermen waar het befaamde utopische boek Walden or Life in the Woods van de negentiende eeuwse auteur Henry David Thoreau zich afspeelt. Maar ook om de ideeën van Thoreau levend te houden. Henley komt op 15 september aanstaande met de Eagles naar Boston om met de groep een benefietconcert te geven voor het Walden Woods Project.