Robbie Williams veroverde Pinkpop

Ras-entertainer Robbie Williams kwam zaterdagavond naar Landgraaf om te vermaken. En daarvoor trok de headliner van de tweede Pinkpopdag alles uit de kast.

Van gezellige kletspraatjes, lollige grapjes, sexy achtergrondzangeressen, parades over de catwalk en intieme momentjes met fans tot zijn grootste hits en massale meezingers. Pinkpop kreeg het allemaal. Een show van het voormalige boybandidool is meer dan een popconcert, het is avondvullend muzikaal variété. Over zijn intenties liet hij zaterdag geen misverstanden bestaan, door de avond maar meteen af te trappen met Let Me Entertain You.

De popster vulde zijn bijna twee uur durende optreden met onvervalste pophits, close-harmony, crooning, rap en romantische ballads. Zijn oudere werk ging er bij het publiek net zo makkelijk in als zijn recentere swing-uitspattingen. En ook guitige momenten met fans op het podium doen het altijd goed. Williams knalde er zaterdag in Landgraaf voor een veld met 60.000 man ook flink wat covers doorheen. Joan Jett, Queen, U2, Oasis, George Michael, Lorde, ze schalden allemaal over de festivalweide.

Naast zijn indrukwekkende liveband en het publiek stuurde de showman en passant ook de festivalsecurity nog even aan toen in het publiek iemand onwel werd. "Zij heeft vast net iets te veel entertainment gehad."

Robbie Williams kon maar niet genoeg benadrukken hoe dankbaar hij het publiek in Landgraaf was voor hun komst en hun liefde. "Het voelt alsof het weer 1999 is en ik een grote superster ben."