Robbie Williams helpt Mark Owen afkicken

Mark Owen bekende deze week dat hij zijn vrouw met 10 andere vrouwen bedrogen heeft. Nu bekent hij ook al 10 jaar een drankprobleem te hebben. Robbie Williams steunt hem in zijn strijd.

“Ik heb toegegeven dat ik een drankprobleemheb waar ik het bestaan niet van wist. Een paar weken geleden heb ik de jongensverteld dat ik mijn drankprobleem ga aanpakken. Ik heb Robbie er ook overgesproken. Robbie kan Mark goed begrijpen, want hijverbleef 2 keer in een afkickkliniek voor zijn drank- en drugsverslaving. Hijsprak zijn Take That-maatje de afgelopen tijd bemoedigend toe.

“Ik voelde me opgelucht toen ik het verteldhad. Het is fijn om vrienden om je heen te hebben die je helpen. Ze letten goedop me. Ik drink nog wel af en toe, maar ik zal helemaal moeten stoppen.”

Mark greep naar de fles nadat Take That in1996 opgeheven werd. Ook rookte hij veel wiet en tegenwoordig doet hij dat nogsteeds zo nu en dan. Zelfs toen zijn vrouw Emma hem vroeg om testoppen met drinken deed hij dat niet. Hij dronk alleen niet in het bijzijn vande kinderen. Mark benadrukt dat zijn drankprobleem geen excuus is voor zijnveelvuldige vreemdgaan. “Ik wil heel duidelijk maken dat ik mijndrankprobleem niet als een excuus gebruik. Ik leef met een schuldgevoel,misschien dat ik dronk om ermee om te gaan.”

Afgelopen november stapte Mark in hethuwelijksbootje met Emma. Zij verplichtte hem toen om in therapie te gaan en detherapie lijkt te helpen. Nu is het de vraag of Emma Marks affaires kanvergeven. Nadat Mark zijn slippertjes, inclusief een langdurige affaire, had bekend zette zij hem het huis uit.

Op de foto zie je Robbie en Mark 20 jaargeleden, toen Take That net bestond.