×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Rob Stenders: “door 7 bussen overreden”

28.07.2017 -

Dj Rob Stenders voelt zich “door zeven bussen overreden” door het besluit van NPO Radio 2 om zijn programma per september te schrappen. Dat laat de radiomaker vrijdag weten op Facebook.


Stenders stelt “de weg van de stille diplomatie” te hebben willen bewandelen “om ons radioprogramma te behouden en we hadden tot vandaag ook nog een heel klein beetje hoop.” Het heeft echter niet zo mogen zijn; zijn programma Platenbonanza verdwijnt inderdaad van de zender. “Er zijn ernstigere dingen in het leven maar het was deze week even het centrum van ons universum”, aldus de dj.

De radioveteraan maakte het programma voor AVROTROS, maar neemt afscheid van die omroep. Daarmee vervalt ook zijn ‘recht’ op het tijdvak waarin Platenbonanza werd uitgezonden, namelijk in de middag tussen 14.00 en 16.00 uur. Per september neemt 3FM-dj Annemieke Schollaardt dit vaste slot in de middag over.

Loyaliteit

“Dank jullie voor de geweldige muziek, smaak, diversiteit, loyaliteit, kritiek en alle kleine extraatjes waardoor dit programma altijd net even wat anders was dan alle andere radioprogramma’s”, laat Stenders zijn luisteraars op Facebook weten. “Het heeft bewezen dat de smaak van luisteraars soms veel beter is dan die van ons dj's. Het was een groot genoegen het doorgeefluik te mogen zijn van jullie (muzikale) levens.”

De dj, die nu op vakantie is, belooft maandag in zijn programma verder uitleg te geven over het verdwijnen van Platenbonanza.