Rob Kemps

Rob Kemps in Ik hou van Holland: belangrijk dat Linda het oké vond

Rob Kemps vond het belangrijk dat Linda de Mol “het oké vond” dat hij de presentatie van het programma Ik hou van Holland op zich neemt. Maar de presentatrice vertelde Kemps dat ze blij is dat hij het gaat doen, zo stelt de presentator aan het ANP. Het nieuwe seizoen van het spelprogramma is vanaf zaterdag te zien op SBS6.

Omdat de presentator niet door De Mol zelf was gevraagd maar via Talpa was benaderd, wist hij eerst niet zeker hoe De Mol, die het programma tot nu toe altijd heeft gepresenteerd, erover dacht. “Een groot goed” vond hij het dan ook dat zij blij was met deze keuze, “anders had ik het niet gedaan”. Het gesprek was “heel fijn” weet Kemps nog. “Ze had geen tips voor me, ze zei: de enige tip die ik heb is dat ik geen tips heb. Daar bedoelde ze mee: doe het op jouw manier.”

De Snollebollekes-voorman benadrukt niet De Mol te willen “nadoen” als presentator. “Daar heb ik geen zin in, ik ben geen Linda. Ik heb wel eens gekscherend gezegd, degene die er qua looks, ervaring en accent het verst vanaf zit, dat ben ik.” Zijn aanwezigheid brengt een “andere dynamiek” met zich mee in de spelshow, denkt Kemps. “Linda had de touwtjes in handen, ik heb van alles in mijn handen behalve touwtjes”, lacht hij. Waar zij echt een presentatrice is, ziet hij zichzelf vooral als “sfeermaker”.

Benjamin

Kemps is dan ook pas sinds een jaar geregeld op televisie te zien. “Ondanks dat ik de presentator ben, ben ik dan ook wel de benjamin”, zegt Kemps. “Het levert ook wel iets komisch op dat er niet een Chantal Janzen of Martijn Krabbé staat.” Wel heeft Kemps zich daarom van tevoren “suf getraind”. Zo kreeg hij onder meer ‘les’ in het lezen van de autocue, het presenteren en het “terugkijken naar jezelf”. Doordat hij de basis doorheeft, lukt het hem nu om meer zichzelf te zijn. “Hoe meer je weet, hoe meer energie je kunt leggen in je rol. De sfeer komt er anders niet in, in elk geval niet bij mij.”

Hoewel zijn rol als Ik hou van Holland-presentator nog behoorlijk nieuw voor hem is, vindt Kemps het programma goed bij hem passen. “Het is pretentieloos, net als ik. Het is niet te moeilijk, ook net als ik. En het is gezellig.” Mocht hij na dit seizoen weer gevraagd worden, dan doet hij het meteen, zegt Kemps. “Alleen: het is van Linda.” Hij ziet het als “een eenmalig avontuur”, besluit Kemps. “Alsof ik op de winkel pas.”