Rob de Nijs heeft na 50 jaar weer buren

Rob de Nijs leefde jarenlang als een kluizenaar teruggetrokken in de bossen van Ede, maar die tijd is nu voorbij. De zanger verhuisde mede voor zijn zoon Julius (2) naar een kinderrijke buurt.

De inmiddels 71-jarige zanger brengt deze maand het album Nieuwe Ruimte uit. Inmiddels woont hij ook letterlijk in een andere ruimte, zo vertelt hij in een landelijke ochtendkrant. "De titel slaat ook hierop, natuurlijk. Al is het meer een metafoor voor wat ik tussen de oren voel. Ik ben vrij en opgelucht en zit beter in mijn vel dan heel lang het geval was. Dat ventje zien opgroeien zorgt voor heel veel geluk hoor."

De Nijs woonde met Julius en zijn echtgenote Henriëtte tot afgelopen zomer in de bossen. "Een kind moet je niet opsluiten in de bossen, merkten Henriëtte en ik al snel. Als baby was het prima, maar toen Julius begon te lopen en de wereld wilde ontdekken zijn we toch op zoek gegaan naar een huis in een woonwijk, met kinderen om mee te spelen."

De zanger heeft de buurt al een beetje verkend. "Mijn laatste buren had ik in de Bijlmermeer, die toen net nieuw was, dus eind jaren zestig. Daar woonde ik met mijn eerste vrouw. Nee, het was niet helemaal mijn wereld. Dat bos op den duur ook niet meer."