×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Rob de Nijs: ’75 is het nieuwe 55′

22.12.2017 -

Op Tweede Kerstdag viert zanger Rob de Nijs zijn 75e verjaardag, maar in plaats van achter de geraniums te zitten pakt hij uit met een nieuw album. De titel zegt genoeg over zijn ambities: Niet voor het laatst. '75 is het nieuwe 55', zegt hij in een interview met het AD.


Voor het eerst sinds lange tijd werkte hij bij het maken van de plaat weer samen met zijn ex-echtgenote Belinda Meuldijk. Ze schreef zeven van de twaalf teksten op het album. Ook artiesten als Frédérique Spigt, Jan Rot, Daniël Lohues en Paskal Jakobsen werkten mee aan Niet voor het laatst.

Over ouder worden zegt hij: 'Het maakt rustiger. Ik moet er niet aan denken dezelfde drang en driften te hebben als toen ik jong en onbehouwen was'.

Ondanks dat hij al 55 jaar in het vak zit voelt De Nijs nog steeds 'een jongensachtige koorts' bij het verschijnen van zijn album. 'Die spanning blijft. Wat gaat het worden? Hoe ziet de hoes eruit? Met de teksten erbij. Hoe gaan de mensen reageren? Je voelt de sparkle', aldus de zanger.