Lieke Van Lexmond 2

Rituals haalt na ophef interview met Van Lexmond-zussen offline

Cosmeticabedrijf Rituals heeft de pagina met daarop het interview met de zussen Lieke en Jetteke van Lexmond over hun Moon Calender offline gehaald. Het verhaal, dat eerder deze week prominent werd gepresenteerd, is niet meer op de website van Rituals te vinden.

Het bedrijf meldde woensdag al de ophef te betreuren die was ontstaan over de samenwerking met de zussen. Rituals kwam vooral online onder vuur te liggen vanwege het aanbieden van de zogenoemde Moon Calender van de zussen, die zeggen dat ze ‘leven volgens de maancyclus’.

Lieke en Jetteke van Lexmond hebben in het verleden meerdere malen beklemtoond dat de maan invloed had op zaken als de bestorming van het Capitool op 6 januari. Ook hebben zij zich kritisch en negatief uitgelaten over coronavaccinaties.

Maancyclus

‘Onze samenwerking heeft enkel betrekking op het aanbieden van de Moon Calendar, een product dat al jaren met succes in Nederland verkocht wordt’, aldus Rituals. ‘Wij benadrukken hier graag met klem dat wij ons vanaf het begin volledig aansluiten bij het vaccinatiebeleid van de overheid.’

Eerder zei Rituals dat het de Moon Calender goed bij zijn profiel vindt passen. ‘Wij staan achter de Moon-Sisters voor hun grote liefde voor de kracht van de maan. Want de maan toont ons met haar eeuwige cyclus dat elk begin en einde met elkaar verbonden zijn’, schreef het bedrijf maandag.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen