Rienk wil terug in Utopia

Rienk Kroese staat open voor een terugkeer naar Utopia, vooral omdat hij nog steeds gevoelens heeft voor Nicoline. Dat laat de bekende zwerver weten.

Vorige week moest Rienk, Utopia-bewoner van het eerste uur, het reallifeprogramma verlaten. Maandag werd bekend dat Utopia ook na het eerste jaar doorgaat en daardoor hoopt Rienk stiekem dat hij een belletje van producent Talpa krijgt. "Als ze me vragen, zeg ik ja", zegt hij in een landelijke ochtendkrant. "Daarbij speelt zeker ook een rol dat Nicoline daar nog zit."

De relatie tussen Rienk en filosofe Nicoline liep stuk, omdat de twee geliefden het niet eens konden worden over hun toekomstplannen. Hij wilde blijven zwerven, maar zij zag dat niet zitten. De laatste weken was aan Rienk erg duidelijk te merken dat hij baalde van de breuk. "Ik had het moeilijk en ben daardoor soms ronduit een hufter geweest."

De zelfgekozen dakloze hoopt nog steeds dat het goedkomt tussen hem en Nicoline. "Ik wil onze liefde nog een kans geven", geeft Rienk te kennen. Zolang zijn ex nog in Utopia zit, zal dat echter lastig worden. "Misschien ligt Nicoline er bij de volgende ronde ook wel uit, misschien pas aan het einde van het jaar. Maar ik wil op haar blijven wachten."

Rienk vindt het erg dat hij Nicoline nu niet kan steunen en wil daar graag verandering in brengen. Hij heeft nog niks van Talpa gehoord. "Maar volgens mij is uiteindelijk alles mogelijk. Wanneer ik kijk naar alle verbaasde reacties die mijn vertrek hebben opgeleverd, geloof ik dat de kijker er in ieder geval geen bezwaar tegen zou hebben als ik terugkom."