Ricky Koole heeft weinig gemeen met Rachel Hazes

Ricky Koole kruipt drie keer in de week in de huid van Rachel Hazes voor de musical Hij Gelooft In Mij, maar veel overeenkomsten ziet ze niet tussen zichzelf en de vrouw van wijlen André. "Nou, misschien onze roots", zegt Koole.

De actrice komt uit Delft en heeft veel familie in Vlaardingen. "Het Rotterdams gaat me dus goed af. Maar verder hebben we denk ik niet zo veel gemeen met elkaar." Voor Ricky is het de eerste keer dat ze een bekend persoon speelt die nog leeft en dat is volgens haar best 'gek'. "Ik heb Rachel ontmoet. Zij en haar kinderen waren heel tevreden." Dat ze de rol deelt met Chantal Janzen vindt ze heerlijk. "Het is heel overzichtelijk. Ik heb een soort parttimebaan, waardoor ik er ook nog allemaal dingen naast kan doen."
Haar meest recente project is Songs We Shouldn't Forget Collected, een doos met acht cd's vol 'vergeten liedjes' die ze samen met haar levenspartner Leo Blokhuis heeft verzameld. Wat het allermooiste vergeten liedje is, durft ze niet te zeggen. "Dat is niet te doen. Ik draai de laatste tijd wel veel de plaat van Scott Matthews."
Vanaf januari staat Ricky samen met Leo, met wie ze zoon Otis (bijna 3) heeft, in het theater met de muzikale voorstelling Buitenstaanders. Behalve de cd-box doen Ricky en Leo bijna alles in eigen beheer, dus ook de theatershow. "Ik ben er heel trots op dat ik het allemaal zelf doe", zegt Ricky in WNL op zondag. Maar het blijft bikkelen om haar geld te verdienen. "Mensen denken vaak dat je wel rijk bent, maar dat is niet zo."